A tengerentúli gyűjtő szállítmányozás költséghatékonyan

A gyűjtő szállítás alapvetően nem alkalmas sem romlandó, sem sürgős vagy éppen határidős termékek szállítására, hiszen a gyűjtő szállítmányozás éppen a költséghatékonyságról szól. A tengerentúli gyűjtő szállítmányozás lényege ugyanis, hogy a kisméretű áru a lehető leggazdaságosabb módon jusson el a célországba. Ennek megfelelően gyűjtő konténerek csak a hét adott napjain indulnak útnak, ezért a gyűjtő szállítmányozás hosszabb ideig tart, hiszen a két kijelölt időpont között az induló ország minden pontjáról érkezik a konténerbe áru.

Ezen szállítmányozási módszer esetén nem a szállítandó áru súlya az elsődleges, hanem a súly és a térfogat aránya, hiszen a legfontosabb, hogy a konténerben vagy kamionban az adott áru mekkora területet foglal el. A tengerentúli gyűjtő szállítmányozás önmagában a kisméretű áruk költséghatékony szállításának legjobb módja, azonban kizárólag abban az esetben, ha a szállítandó áru megfelel bizonyos feltételeknek. Amennyiben ezek a feltételek nem teljesülnek, a gyűjtő szállítmányozása már nem költséghatékony. Ez a feltétel minden szállítási útvonalon más és más, továbbá általában áruméretre vonatkoztatható: az adott kritikus áruméretet meghaladó termékmennyiség esetén gazdaságosabb egy teljes konténerrel vagy kamionnal szállíttatni a gyűjtő helyett.

A tengerentúli gyűjtő esetén mind az induló, mind az érkező országban egy-egy szállítmányozó dolgozik, egymással együttműködve. Az ő feladatuk, hogy a saját országukon belül gondoskodjanak az áru begyűjtéséről két szállítási nap között, illetve megszervezzék a beérkezett áru házhozszállítását a partner utasításainak megfelelően. A szállítás export esetén ott kezdődik, hogy elkezdik egy helyi raktárban gyűjteni a terméket, majd a feltöltött konténert átszállítják a kikötőbe. Innen a gyűjtőbe került áru áthajózik a célország kikötőjébe, ahol a helyi gyűjtőpontról kerül a raktárba, onnan pedig házhoz szállítják a címzettekhez. Ezzel a technológiával a világ bármely pontjáról megoldható kisméretű termékek költséghatékony szállítmányozása háztól házig.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>