Hogyan válasszuk az esküvői fotóst?

A nagy nap egyik legfontosabb szereplője az esküvői fotós. Ez a kijelentés önmagában nyilván meglehetősen különösen hangzik, de egy igazán jól megválasztott fotós az esküvőről készülő emlékek szíve-lelke lehet. Ő az, aki megörökíti a nagy pillanatokat, meglátja az apró, de fontos momentumokat. Ő az, aki ott van mindenhol, és képekbe zárja annak a napnak a hangulatát, mindörökre.

A tökéletes esküvői fotós kiválasztása ezért fontos feladat, ha megtehetjük, nem érdemes a fotózást a nagybácsira bízni. A mai világban természetes, hogy átlagosan minden második rokonnál lesz egy fényképezésre vagy videózásra alkalmas szerkezet, de ne elégedjünk meg ennyivel.

A fotós kiválasztása minden esetben a pár feladata, mégpedig lehetőség szerint közösen. Ez nagyon fontos, mert a fotós nem csak a ceremónián fog kattogtatni, hanem ő készíti el a beállított fotósorozatot is, így a pár mindkét tagját ismernie kell.

A döntést ne kapkodjuk el, csak teljes egyetértés esetén válasszunk. Kérjünk személyes találkozót a fotósoktól, nézzük meg alaposan a referenciafotókat, figyeljük meg a hangulatot, a fotós stílusát, esetleg próbáljuk meg magunkat a referenciafotókra képzelni. Ha a fotós és a munkája is szimpatikus, vázoljuk fel elképzeléseinket.

Minden fotósnak kérjük ki a véleményét, hallgassuk meg az ötleteiket, és nyugodtan kérjünk több helyről árajánlatot. Olyan fotóst válasszuk, akinek ez nem csak munka, hanem egy hivatás, akinek ez maga az élet, olyat aki kreatív és együttműködően áll hozzánk, rugalmas és nem utolsó sorban szimpatikus. Ne feledjük, ez az ember ott lesz az esküvőnkön, életünk nagy napján gyakorlatilag végigkísér bennünket, a fantáziánkat valósítja meg a kreatív fotózáson és meglesi az intim pillanatainkat a ceremónián! A választáskor tehát ne csak a referenciák kerüljenek a mérlegre, hanem maga az ember is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>